Beginnen met hardlopen?
Fit met Passie start een nieuwe cursus

4 September 2019

Op maandag 23 september start Fit met Passie een nieuwe cursus voor beginnende hardlopers. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen of weer opnieuw wil beginnen. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken en wil je graag een professionele begeleiding? Meld je dan aan! De trainingen worden verzorgd door ervaren looptrainer Henk Passies.

Hoe ziet zo’n training er uit?
We beginnen met een goede warming-up, bestaande uit warmlopen en losmakende oefeningen. Daarna volgt er loopscholing, waarbij een goede loophouding en looptechniek wordt aangeleerd. Voor iedere hardloper is dit de basis, zeker voor beginners. Dan komt er een blok intervaltraining met wisselende tempo’s In het begin is dat beperkt, maar naarmate de cursus vordert, zal de intervaltraining uitgebreid worden. Op het eind van de training is er aandacht voor een cooling down om het lichaam weer tot rust te brengen. Een trainging duurt ca. 1 uur. Het is belangrijk dat men in het begin niet te snel gaat om blessures te voorkomen. Mede daarom is voldoende rust, voeding en vocht ook belangrijk. Henk zal de cursisten hier uitgebreid en deskundig over advieseren.

Opbouw cursus
De trainingen starten iedere maandagavond om 19.15 uur vanaf het Wijkcentrum Slangenbeek, Straatsburg 5 te Hengelo. De eerste training is 23 september as. Naast deze groepstrainingen krijgen alle deelnemers 2 x per week een individuele training volgens een persoonlijk schema. Na 13 weken kun je 5 km achter elkaar hardlopen. De kosten voor deze cursus zijn 50 euro. Dat is inclusief een functioneel ‘Fit met Passie’ loopshirt en startbewijs aan de Winter Steponeloop in Borne.

Belangstellenden kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Henk Passies, telefoon 06-83965445, e-mail info@fitmetpassie.nl.