Nieuws

Onderzoek naar wijkcentrum Slangenbeek

De wijkraad Slangenbeek en het bestuur van het wijkcentrum hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot een onderzoek naar het wijkcentrum.
Op dit moment zit er onvoldoende leven in het wijkcentrum, er zijn te weinig activiteiten en vrijwilligers en daardoor weinig bezoekers. Veel mensen ervaren het gebouw als niet aantrekkelijk. De initiatiefnemers zouden er graag samen met de bewoners iets moois van willen maken. Duidelijk moet worden of er iets veranderd moet worden.  Wat willen de wijkbewoners met het wijkcentrum?
Het onderzoek vindt plaats door middel van een enquête.  De start is op donderdag 27 februari. Er worden 4000 folders en enquêteformulieren huis aan huis verspreid in  Slangenbeek. In de folder staat hoe de enquête kan worden ingevuld, dat kan zowel schriftelijk als digitaal. De enquête staat ook op deze website. Het invullen kost ca. 5 minuten.
Op zaterdag 29 februari en 7 maart  staan er enquêteurs in het winkelcentrum, zodat ook ter plekke het formulier kan worden ingevuld. Daarnaast worden op verschillende plekken posters en flyers verspreid.

De looptijd van het onderzoek  duurt 14 dagen. Daarna worden de gegevens verwerkt en bekend gemaakt. Afhankelijk van her resultaat zullen er vervolgstappen ontwikkeld worden.
Nadere informatie voor de pers:
Bob Eskes, wijkraad slangenbeek, 06-53733997
Paul de Hont, bestuur wijkcentrum slangenbeek. 06-1253056
Naar de enquête

Oogcafe Hengelo

Op vrijdag 7 februari staan de deuren wederom voor je open bij het maandelijkse Oogcafé in Hengelo.
Voor mee info zie Hengelo’s weekblad.

Met Sinterklaas en Zwarte Piet op de foto

 

A.s. zondag komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Slangenbeek. Hoewel Sinterklaas een druk weekend voor de boeg heeft, heeft Wijkraad Slangenbeek de Sint en een aantal Zwarte Pieten toch bereid gevonden om na afloop van de intocht naar Wijkcentrum Slangenbeek te komen. Sinterklaas en zijn Pieten nemen hier de tijd om met de kindjes uit de wijk Slangenbeek op de foto te gaan. De Kiekbox photobooths zorgt er voor dat jullie de foto’s na afloop direct mee krijgen!

En voor de kinderen is er heerlijke warme chocomelk!

 

Brand- en inbraakpreventie-avond

Wegens te geringe belangstelling is de preventieavond helaas geannuleeerd!

 

Brand- en inbraakpreventieavond in wijkcentrum Slangenbeek, 19 nov 2019 19:30 uur.
Georganiseerd door Noaberbouw, Politie, Brandweer en Gemeente Hengelo.

Voor informatie zie flyer. Aanmelden met vermelding van het aantal personen aanmelding.slangenbeek@gmail.com

Beginnen met hardlopen? ‘Fit met Passie’ start nieuwe Cursus

4 September 2019

Op maandag 23 september start Fit met Passie een nieuwe cursus voor beginnende hardlopers. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met hardlopen of weer opnieuw wil beginnen. Weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken en wil je graag een professionele begeleiding? Meld je dan aan! De trainingen worden verzorgd door ervaren looptrainer Henk Passies. (voor meer info zie Fit met Passie)

 

Kern met pit

2 September 2019

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Benieuwd naar eerdere voorbeelden? Neem hier even een kijkje. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Voor meer informatie: zie de website van Kern met pit.

Trimloopbordjes weer aangevuld

6 juli 2019

Bennie Masselink en Willem Rozema klopte in het voorjaar bij de wijkraad aan met de melding dat veel trimoopbordjes in de wijk Hasseleres en Slangenbeek niet meer leesbaar , kromgebogen of zelfs helemaal verwijderd waren. Bennie en Willem hebben de goede  bordjes schoongemaakt en een lijst aangeleverd met 24 bordjes die vervangen moesten worden.  De wijkraad heeft nieuwe daarna nieuwe bordjes besteld en deze zijn gisteren opgehangen.

Bennie en Willem bedankt voor dit geweldige initiatief!

Afscheid Hans Kleinsmann

4 juli 2019

Na zes jaar actief te zijn geweest als bestuurslid en voorzitter heeft Hans Kleinsmann afscheid genomen van de wijkraad Slangenbeek. Hans heeft zich altijd voor de volle 100 procent ingezet en heeft met zijn kennis en brede kennissenkring  veel betekend  voor de wijkraad en daarmee dus ook voor de wijk Slangenbeek.   

JOP Slangenbeek opgeknapt

25 juni 2019

Het is zover. De jongeren hebben de JOP van Slangenbeek aan de Levantstraat helemaal opgeknapt, zie foto’s.

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben de jongeren een handje geholpen om hun hangplek mooi te maken en het is hun gelukt. Uiteindelijk is het ons samen met de jongeren gelukt om het vὁὁr het wijkfeest van Slangenbeek voor mekaar te krijgen.

De jongeren hebben voor rood en blauw als kleuren op de achtergrond gekozen, omdat het refereert naar FC Twente(voetbal club). FC Twente speelt thuis met rood en speelt uit met blauw. De slang staat voor de naam van de wijk. 074 staat voor Hengelo en het paard is het paard van FC Twente.

 

 

Wijkfeest Slangenbeek 2019

24 juni 2019

Aankomend weekend (28-30 juni) is weer het wijkfeest Slangenbeek. Als bewoner van de wijk Slangenbeek mag je dit absoluut niet missen! Voor jong en oud wordt van alles georganiseerd. Voor meer informatie zie de website.

Bloementorens en hanging baskets in winkelcentrum

5 juni 2019

De wijkraad heeft er voor gezorgd dat het toch kale winkelcentrum Slangenbeek is opgefleurd door middel van twee bloementorens en 14 hanging baskets. We verwachten dat de bezoekers hier maanden lang plezier van zullen hebben.

Activiteiten wijkcentrum Slangenbeek

30 mei 2019

In het wijkcentrum Slangenbeek worden verschillende activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Wijkraad Slangenbeek moedigt het gebruik van het wijkcentrum aan en daarom mogen  organisatoren van activiteiten gratis reclame maken op onze website. Als je interesse hebt in Body Practice of Hatha Yogalessen dan bent je hier aan het goede adres. 

 

Einde Wijkcentrum Slangenbeek?

12 April 2019

Stichting Wijkcentra Noord heeft de wijkcentra Kulturhus Hasselo, De Sterrentuin en wijkcentrum Slangenbeek onder beheer en heeft als doel:

“Het organiseren en facilitairen van wijkgerichte activiteiten op maatschappelijk, cultureel, educatief, recreatief en emancipatoir gebied voor en door de wijkbewoners van de wijken waarin de accommodaties van de stichting zich bevinden.Het beheren en exploiteren van de accommodaties en speelgelegenheden voor de jeugd en wijkbewoners.”

Stichting Wijkcentra Noord wil de huur van het wijkcentrum Slangenbeek opzeggen. De wijkraad vindt dit absoluut onacceptabel en zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Besprekingen met de gemeente Hengelo zijn gaande.

Wij houden je op de hoogte.

Beginnen met hardlopen? Meld je aan bij Fit met Passie.

13 Maart 2019

Op 8 april start hardlooptrainer Henk Passies weer een beginnersgroep met hardlopen op maandagavond. De trainingen zijn zeer gevarieerd, waardoor het plezier om te trainen niet afzwakt. Na 13 weken trainen kun je 5 km achter elkaar hardlopen en ben je klaar voor de 5 km Hasselloop op 7 juli. De kosten voor deze 13 weken training zijn 50 euro. De training start elke maandag om 19.15 uur bij het Wijkcentrum Slangenbeek en duurt ca. 1 uur. Voor meer informatie: www.fitmetpassie.nl of bel met Henk Passies 06-8396 5445.

Europaschool goes IPC!

13 Maart 2019

Maandag 25 februari is er bij de Europaschool, samen met alle kinderen, het officiële IPC

(International Primary Curriculum) bord onthuld. Hierbij was wethouder Claudio Brugging namens de gemeente Hengelo aanwezig. IPC onderwijs betekent werken in een unit met een overkoepelend thema waar alle zaak – en creatieve vakken aan bod komen. De vakken staan bij IPC niet op zichzelf, maar zijn met elkaar verbonden. Leerlingen leren verbanden zien tussen de vakken, nemen actiever deel aan het onderwijs en leren denken vanuit verschillende invalshoeken.

Samen met twee leerlingen uit de leerlingenraad is het bord onthuld. Vervolgens was er voor iedereen een cakeje en koffie/thee of ranja. Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden hebben enthousiast de school bekeken. Namens Primato was Arno Lentfert aanwezig. Hij is, net als de wethouder, voorstander van vernieuwing op school en ondersteunt de nieuwe ideeën van de Europaschool.

Bij de Europaschool krijgen de leerlingen vanaf groep 1 Engels aangeboden waardoor ze, als ze van school gaan, een brede basis hebben aan kennis en vaardigheden.

Woensdag 20  maart is er een open dag van 9 tot 13 uur. Iedereen is van harte welkom om te komen.

Met vriendelijke groet,

Team Europaschool    

Verkeersveiligheid Kopenhagenstraat

10 maart 2019

De gemeente heeft metingen verricht op de Kopenhagenstraat uitgewerkt. Het gaat om de intensiteit en de snelheid. Wat betreft de snelheid is voor de politie en de gemeente met name de V85 van belang.

Dit is de snelheid die door 85% van de gemeten voertuigen niet overschreden wordt. Als deze V85 ongeveer gelijk is aan de maximaal toegestane snelheid dan betekent dit dat de snelheid overeenkomt met het gewenste gedrag.

De resultaten zijn in bijgevoegde afbeelding verwerkt. De resultaten zijn inmiddels door de gemeente ook kort besproken met de verkeersadviseur van de politie. De intensiteit en de snelheid is nagenoeg niet veranderd na de reconstructie van de Kopenhagenstraat (zonder drempels).

Er is dan ook geen aanleiding om aanvullende maatregelen te treffen.

De gemeente vindt het verder wel wenselijk om jaarlijks of in ieder geval 1x per 2 jaar een meting uit te voeren om dit wel te blijven monitoren. Als aanvulling is het wellicht nog een optie om waarschuwingsborden te plaatsen bij de belangrijkste fietsoversteek over de Kopenhagenstraat (nabij de Osnabrückstraat).

Tot nu toe zijn er vijf bewoners geweest die een melding hebben gedaan over dat er te hard gereden zou worden over de Kopenhagenstraat nu de drempels weg zijn gehaald.

Graag willen wij via onze website de resultaten van de metingen delen met de bewoners van de Kopenhagenstraat en gaan als wijkraad in overleg met de gemeente over de voortgang.

Wijkraad Slangenbeek

klik om te vergroten

Kleurrijke vogels op basisschool de Telgenkamp

8 maart 2019

Basisschool de Telgenkamp is bezocht door een groot aantal kleurrijke vogels. Op deze manier werd de opening van de cultuurweken op een ludieke manier vorm  gegeven. Tijdens het project “Vreemde Vogels” staan alle lessen in het teken van onderzoekend en ontwerpend leren.

De kinderen werden verrast met de komst van een vuurvogel op stelten. De vogel heeft een groot ei achtergelaten waar de leerlingen van de Telgenkamp de komende weken voor gaan zorgen. Wat zou eruit komen?

Carnavalsvereniging de Bosdûvelkes uit de Lutte stelde hun kleurrijke vogels beschikbaar, dat het plaatje compleet maakte.

Buurtbonnen

1 maart 2019

Een buurtbon is een soort tegoedbon. Hengeloërs kunnen met een buurtbon ideeën betalen om hun buurt mooier, veiliger en gezelliger te maken. Veel Hengeloërs hebben inmiddels met de buurtbon iets moois gerealiseerd in hun straat, buurt of wijk. De erkende bewonersorganisaties geven de gemeente advies of een idee geschikt is voor een buurtbon of niet. Voor inspiratie zie Facebook

Voor meer informatie: zie website gemeente Hengelo.

Nieuwe website

1 maart 2019

De wijkraad heeft de verouderde website eens grondig aangepakt. Het resultaat zie je hier. Deze nieuws pagina zal bijgewerkt worden zodra er nieuws is. Heb je zelf nieuws die de wijk Slangenbeek aangaat dat mail dit dan naar info@wijkraadslangenbeek.nl.

Verder hebben we het Roerpen archief gedigitaliseerd. De eerste editie is van 1994, leuk om eens terug te kijken!

Blijf de website in de gaten houden want deze zal continue worden geactualiseerd.

Kerstman bijna dol gedraaid

22 december 2018

De Kerstman heeft in zijn arrenslee vol met vrolijke kinderen en ouders van 14:00 uur tot 17:00 uur rondjes gereden om het winkelcentrum. Om dol van te worden

Ook een rondje op de rug van de pony was een succes. De elfjes presenteerden koekjes en stukjes kaas aan de voorbijgangers. Bakleverworst, bloedworst, glühwein en chocolademelk vonden gretig aftrek. 
De Kerstman is heel even uit zijn arrenslee geweest om namens de Wijkraad een waardebon van 500 Euro aan te bieden ten behoeve van de aanschaf van een bijenhotel op het groene schoolplein van de Telgenkamp. 
Uit de wensen van de wensboom zal door de Wijkraad de leukste/beste wens worden gekozen. Deze zal op later tijdstip bekend worden gemaakt.

De wijkraad wil alle vrijwilligers, hartelijk bedanken voor hun inzet. Tevens de volgende bedrijven die ons hebben gesponsord (op alfabetische volgorde) : AH-Berghuis, Bakker Wouda, Bertils Catering, De Straatsburger, Dirk van den Broek en Meesterkaas.

Foto’s staan op http://www.eskes.com/Kerstman-Slangenbeek-2018/

Prettige feestdagen en de beste wensen voor 2019

' Ontzet' in Slangenbeek

Zaterdag 15 juli 2017

Het kunstwerk ‘Ontzit’ van Heleen van der Veer en Martijn Oostenrijk: een groep metershoge stoelen wordt feestelijk onthuld op de rotonde Beneluxlaan, Sprinkhaan en Vlierbes. Wijkraad Slangenbeek is met de gemeente overeengekomen het kunstwerk in de wijk te plaatsen. Voorheen stond het kunstwerk op de rotonde aan het Industrieplein.

JOP geplaatst

Februari 2017

Jarenlang hebben de ingegraven zeecontainers dienst gedaan als JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) . Na inspectie bleken de containers dusdanig doorgeroest te zijn dat ze verwijderd moesten worden. De gemeente heeft in overleg met de wijkraad twee nieuwe abri’s geplaatst.

Close Menu